dvt web

Dita von Teese

Hvad er Burlesque?

For KING of BURLESQUE er det en masse god musik, der bliver og er blevet brugt til shows over hele verden. Musikken låner fra jazz, surf, soul, latin, funk og film-tema’er og fælles for de mange stilarter er dels at numrene er iørefaldende og ofte har en lidt corny karakter.
Vi har valgt at understøtte denne lyd ved at gøre det forholdsvis utraditionelle at benytte en rytmeboks, som man bedst kender fra familiefesterne i 1970erne og 80’erne. Roland CR-8000 fra 1981 har dog en utrolig funky og dynamisk lyd og har for dens tid fremragende muligheder for at twiste og styre den live. Og hvornår har man sidst hørt prof. jazzmusikere spille til rytmeboks?
Sammen med hammond-orgelet og Jakob Elvstrøms snerrende og inciterende altsax, har KING of BURLESQUE et perfekt afsæt til at spille musikken langt ud over scenekanten.

Burlesque eller burleske er oprindelig betegnelsen for en ”grovkornet” komedie som karikerer og imiterer litteratur og musik på en seksuel afslørende vis.

Da Burlesque kom frem i 1860'erne var burlesqueshows en kombination af satire, performance art og vovet underholdning. Siden er genren blevet synonym med betydningen ”overdrevent komisk”, ”løssluppen” eller ”fantastisk”. 

Burlesque slog først rigtigt igennem i 1900-tallet med navne som Josephine Baker, Mae West og Marlene Dietrich. I dag er burlesque en seksuel niche i revygrenren, som er mere udfordrende end de traditionelle varietéshows. En af de mest kendte burlesque performere er Dita von Teese som bl.a. er blevet kendt for at danse i et kæmpe stort martiniglas!
Burlesque forveksles ofte med striptease, men burlesque drejer sig ikke om selve afklædningen, og performeren har tildækket underliv og brystvorter. I sin moderne form er burlesque en kombination af showdance, striptease, performance art/teater og er ofte betegnet som ”Neo burlesque”.

I Danmark er der i nyere tid opstået et "Neo Burlesque" miljø, med aktører der spænder lige fra showdance og storslåede temafester til det mere performance art orienterede. 
(ovenstående fra Wikipedia)